Bericht van Gruno ‘s Postharmonie

Bericht Beste collega bestuur,

Graag willen wij u vragen om uw leden te informeren over de kortingsactie voor leden van Noordelijke muziekverenigingen voor ons concert Tropical Waters op 5 oktober in de Oosterpoort te Groningen. Bijzonder aan dit concert is zowel de rol van onze steelband als onze deelname aan de pilot ‘jury aan huis’ van de KNMO.

Hieronder vertellen wiju meer hierover. Wij hebben ook een informatiebrief die wij u kunnen sturen om te verspreiden onder uw leden.
Op zaterdag 5 oktober geeft Gruno’s Postharmonie een bijzonder concert in de grote zaal van de Oosterpoort te Groningen. Voor dit concert bieden we speciaal voor de leden van de Noordelijke muziekverenigingen een groepskorting aan.
Het concert, met als titel “Tropical Waters”, staat in het teken van het tienjarig bestaan van de steelband van de Postharmonie. De steelband zal dan ook een prominent onderdeel van het concert zijn.
Voor liefhebbers van blaasmuziek op hoog niveau gebeurt er iets bijzonders tijdens dit concert. Twee werken zullen namens de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) worden beoordeeld door een jury. Dit gebeurt in het kader van de pilot “jury aan huis”. Dat betekent dat de Postharmonie niet afreist naar één van de podiumconcoursen die dit jaar worden georganiseerd, maar dat de jury naar de Postharmonie komt om live te jureren. Een primeur voor Noord-Nederland. Wij denken dat dit zowel voor het orkest als voor het publiek een interessante manier is om met de concourswerken om te gaan. De beide stukken die worden beoordeeld zijn “El Arca de Noe” van Oscar Navarro en “Danzon No 2” van Arturo Marquez. De Postharmonie wordt beoordeeld in de 1e divisie (voorheen Vaandelafdeling).
En om het feestelijke en tropische karakter van dit concert nog te onderstrepen zal de bekende zanger Humphrey Campbell enkele stukken met het orkest en steelband zingen. De in Suriname geboren Humphrey Campbell is bekend van zijn deelnames aan het Eurovisie Songfestival in 1992 en 1993.
Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al bijna 110 jaar toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie en staat onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, in de afgelopen periode chef-dirigent van meerdere militaire beroepsorkesten (Marinierskapel, Nationaal Politieorkest en Orkest Koninklijke Marechaussee). De steelband staat onder leiding van Auke Eshuis, voormalig instructeur van de Steelband van het Korps Mariniers. Het tamboerkorps staat onder leiding van instructeur Abel Zuidema.

Theater journalist Jacques d’Ancona beoordeelde in 2018 in het Dagblad van het Noorden het concert “Bye, Bye Britain” met vier sterren en schreef dat Gruno’s Postharmonie musiceert met dynamiek en een enorme overgave en dat de moeilijke weg niet geschuwd wordt. Met het concert “Tropical Waters” willen we wederom een mooi en uitdagend programma neerzetten. Wij hopen ook uw leden op ons concert te mogen verwelkomen.
Kaarten voor het concert zijn te koop via www.gph.nl of via de Oosterpoort. Volwassenen betalen € 17,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,-. Speciaal voor de leden van de Noordelijke muziekverenigingen hebben wij een kortingsaktie. Vanaf zeven bestelde kaarten per vereniging betaalt u niet € 17,50 maar € 15,- per kaart. Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u deze kaarten in één keer te bestellen door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL 19 INGB 0005 4150 91 ten name van Gruno’s Postharmonie Groningen en tegelijk per brief of mail aan ons te vermelden vanuit welke vereniging dit gebeurt en wie als contactpersoon optreedt (inclusief adresgegevens). Wij sturen dan de bestelde kaarten naar het opgegeven adres. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de verspreiding van de kaarten onder uw leden. Vanwege de benodigde verwerkingstijd kunnen kaarten op deze wijze tot 27 september worden besteld.
Het concert begint om 20.15 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Wij hopen u allen te begroeten op 5 oktober in de Oosterpoort te Groningen.
Met vriendelijke groet,
Namens Gruno’s Postharmonie Groningen

Frits ten Bloemendal
Secretaris

Geplaatst in Nieuwsbrief.