Rock & Roll bij Maistro Zuidlaren

Zaterdag 4 juni was het zo ver: de finale van Maistro Zuidlaren. Waar in de voorronde nog 6 deelnemers streden om de titel namen in de finale de 3 finalisten het tegen elkaar op: Christel Kroese, Els Wiekamp en Hanneke Wiersma dirigeerden muziekvereniging Erica naar muzikale hoogtes.
De dames dirigeerden allemaal 2 verschillende stukken. Waar het voor de pauze nog rustig begon met nummers als River Deep, Mountain High gedirigeerd door Els, Beach Boys door Hanneke en Everybody Needs Somebody door Christel ging na de pauze het dak er af met swingende nummers uit de jaren 50 en 60. Twee afvallers uit de voorronde ( AnneBart Bolt en Raymond Bartels) gaven na de pauze het startschot met Rock Around The Clock. Dit werd een spetterende duo-dirigeer prestatie, gevolgd door Rock About met Hanneke, de Grease Medley met Christel en Flower Power met Els. Zowel de deelnemers als het orkest waren gekleed in de stijl van de jaren 50 en 60. De jury werd deze avond verrast met verschillende nieuwe dirigeertechnieken en zij zagen dat de kandidaten veel hadden bijgeleerd tussen het eerste en het tweede concert.
De presentatie was deze avond in handen van Inge Sikkens bekend van Heel Holland Bakt. Zij zorgde ook voor iets lekkers bij de koffie in de pauze.
Nadat iedereen had genoten van de mooie muziek was het tijd voor de uitslag. Waar het na de punten van de jury nog een gelijkstand was met Christel en Els op de gedeelde eerste plaats gaven de stemmen van de orkestleden de doorslag wat betekent dat Els Wiekamp zich Maistro Zuidlaren 2022 mag noemen. Een geweldige prestatie.
Deze mooie avond was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren en de subsidie van het VSB-fonds en de frisse start. Waarvoor onze hartelijke dank.
Wilt u meer zien en horen van muziekvereniging Erica? Dat kan binnenkort tijdens 1 van onze buitenconcertjes in de verschillende wijken van Zuidlaren. 27 juni en 4 juli spelen wij vanaf 19.30 uur op verschillende plekken in Zuidlaren. Voor de exacte locaties verwijzen wij u ook onze Facebookpagina van Muziekvereniging Erica.

Slide 1
Finalist
Hanneke Wiersema

Haar eerste optreden met Sound of Music en Pocahontas was ruim voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

Slide 1
Finalist
Els Wiekamp

Haar eerste optreden met Sound of Music en The Little Mermaid was ruim voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

Slide 1
Finalist
Christel Kroese

Haar eerste optreden met Sound of Music en Two World was ruim voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slide 1
Raymon Bartels

Zijn eerste optreden met Sound of Music en Aladin was net niet voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

Slide 1
AnneBart Bolt

Zijn eerste optreden met Sound of Music en A Brand new Day was net niet voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

Slide 1
Marcel Thijsen

Zijn eerste optreden met Sound of Music en Abba Gold was net niet voldoende voor een finale plaatst Maistro 2022.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Geplaatst in Blog.