Onze Dirigent Wim Westerman

Ik studeerde orgel, trombone en hafabra directie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen en al tijdens mijn studie werd ik docent orgel aan de muziekschool te Groningen en startte ik in Winschoten mijn eigen privépraktijk.
Daarnaast begon ik op mijn 18e jaar met het dirigeren van mijn eerste orkest en begeleidde ik al op mijn 14e jaar de kerkdiensten in de Vennekerk te Winschoten.
Later werd ik dirigent van verschillende blaasorkesten in de provincies Groningen en Drenthe.

In loop van tijd heb ik mijn vakkennis uitgebreid door het volgen van verschillende studies en cursussen. Vrij vlot na mijn conservatoriumstudie ben ik met orgelstudie verder gegaan bij Stef Tuinstra.
Aan het conservatorium te Groningen ben ik bij Theo Jellema en Jan Luth kerkmuziek gaan studeren en heb een aantal jaren klarinetlessen gevolgd bij een collega, Jan Hendriksen, aan de muziekschool te Winschoten.
Ook in het kader van mijn docentschap heb ik verschillende cursussen gevolgd: o.a. een cursus muzikaal ondernemerschap, les in de groep en muzieklessen in de basisschool.

Graag wilde ik ook weer wat met het vak dirigeren doen en ben ik gaan studeren bij Alex Schillings aan het conservatorium te Zwolle. Ik heb tijdens deze studie verschillende cursussen gevolgd bij dirigenten als Jan Cober, Lucas Vis, Klaas van der Woude en Carlo Balemans. In 2011 heb ik in samenwerking met Gruno's Postharmonie uit Groningen het Master diploma directie behaald.

 

In de loop van mijn muzikale leven heb ik veel leuke dingen gedaan:
● als trombonist gespeeld in Provinciale brassband Groningen.
● orgelconcerten gegeven, waarbij het spelen op het orgel van de Martinikerk te
Groningen en de Jacobijnerkerk te Leeuwarden prachtige ervaringen zijn geweest.
● dirigent (cantor) van de cantorij te Veendam.
● het maken van een CD met CFO Prins Hendrik te Emmer-Compascuum en het Provinciaal Jeugdorkest Groningen.
● het geven van concerten met de verenigingen waaraan ik verbonden was (bijvoorbeeld met het Provinciaal Harmonieorkest Drenthe spelen op veel locaties in Drenthe).
● het Koninginnedagconcert met MGFO te Midwolda op 30 april.
● een concert van het Provinciaal Jeugdorkest Groningen in samenwerking met Gé Reinders.
● het vijverconcert met Brassband Immanuel te Uithuizermeeden.

Op dit moment ben ik zeer divers bezig. Als organist bespeel ik het orgel van de Marktpleinkerk (Witte 1868) te Winschoten. Te Veendam het drieklaviers orgel van de Grote kerk (Faber en Dienes 1927) en in Meeden het orgel in de protestantse kerk (Hinsch 1751).

Als orgel- en koperdocent geef ik les aan de muziekschool Oost-Groningen te Winschoten. Ook ben ik als koper- en klarinetdocent werkzaam bij de muziekvereniging TMV te Weener (Duitsland). Daarnaast geef ik voor de muziekschool les aan diverse basisscholen in de regio en dirigeer ik blazersklassen van twee scholen.

Sinds januari 2015 ben ik als cantor verbonden aan de cantorij van de Jacobuskerk in Rolde.

Bij de kopergroep "Meerbrass" (gemeente Oldambt) speel ik trombone en werken we mee aan kerkdiensten, koorconcerten en geven we onze eigen concerten.
Natuurlijk wordt er ook gedirigeerd bij verschillende muziekverenigingen. Op dit moment zijn dat: Jeduthun Sellingen, Harmonie Leek en TMV Weener (Duitsland).