Muzikaal weekend voor muziekvereniging Erica

Na twee jaar niet optreden door de corona-crisis heeft muziekvereniging Erica afgelopen weekend maar liefst 2x mogen optreden voor een bijna uitverkochte zaal. Vrijdagavond werd gestart met het blazersklasconcert waar werd opgetreden met de blazerklassen van Het Stroomdal en De Schuthoek. Hier konden de leerlingen aan het publiek laten horen wat ze tijdens de wekelijkse muzieklessen op school hebben geleerd.

Zaterdag stond het eerste concert van Maistro Zuidlaren op het programma. De 6 kandidaten (AnneBart Bolt, Ramond Bartels, Marcel Thijssen, Hanneke Wiersema, Els Wiekamp en Christel Kroese) mochten om de beurt hun muziekstukken dirigeren. Alle kandidaten stonden 2x voor het orkest. Ze dirigeerden allemaal The sound of music en daarnaast waren ook nummers als The little mermaid, Two worlds en Pocahontas te horen.
De avond werd gepresenteerd door Wouter Slob. Hij was de winnaar van de eerdere editie van Maistro Zuidlaren in 2014. Na ieder nummer werd de jury gevraagd wat ze van de prestaties van de kandidaten vonden en dat commentaar was soms niet mals. Aan het eind van de avond gaf de jury punten voor de dirigeerprestaties van de kandidaten en ook het publiek en het orkest mocht stemmen op hun favoriete kandidaat om te bepalen welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale op 4 juni a.s.

De einduitslag was een verrassende uitslag want op 4 juni gaan alleen de vrouwelijke deelnemers Christel Kroese, Els Wiekamp en Hanneke Wiersma bepalen wie Maistro Zuidlaren 2022 wordt. Daarvoor moet muziekvereniging Erica hard studeren want deze avond worden allemaal nieuwe nummers ten gehore gebracht.
Houd de website en de Facebookpagina van muziekvereniging Erica in de gaten voor de kaartverkoop van deze finale want dat belooft ook weer een spetterende avond te worden.

Geplaatst in Archief.